Openingstijden: in overleg
06-27133329
linda@fysio-en-dier.nl

Behandeling

Created with Sketch.

Tijdens een behandeling kan van diverse behandeltechnieken gebruik worden gemaakt. Voor de behandeling vindt een uitgebreid onderzoek plaats. Hierdoor worden de problemen van het dier goed in kaart gebracht en kan bepaald worden welke technieken geschikt zijn. Daarnaast wordt er ook advies gegeven over hoe u zelf het dier zo goed mogelijk kunt ondersteunen. Indien gewenst of noodzakelijk wordt er met uw dierenarts samengewerkt.

Massage en mobilisatie

Het dier kan door middel van massage en/of mobilisatie behandeld worden. Beide methodes zijn gericht op het verbeteren van de doorbloeding, het vergroten van de bewegelijkheid van 1 of meerdere gewrichten en het verminderen van stijfheid en pijn. Na een massage/mobilisatie volgen vaak adviezen en oefeningen voor een optimaal herstel. Deze behandelmethode is geschikt voor paarden, honden en andere gezelschapsdieren.

Dry Needling

Door middel van Dry Needling kunnen gespannen en stijve spieren met een (dunne, droge) naald behandeld worden. Door het gericht aanprikken van de spier met de naald ontspannen deze. Dry Needling is een onderdeel van de behandeling en gaat samen met massage, mobilisatie en/of oefentherapie. Deze behandelmethode is geschikt voor paarden, honden en andere gezelschapsdieren.

Oefentherapie

Naast het behandelen van het dier met massage, mobilisatie of Dry Needling is het vaak belangrijk om oefeningen te doen. Oefentherapie is gericht op het verbeteren van spierkracht, conditie, aansturing en het bewegen van het dier. Vaak worden er oefeningen en adviezen meegegeven als “huiswerk” om zo het behandelresultaat te optimaliseren. Deze behandelmethode is geschikt honden en andere gezelschapsdieren.

Lasertherapie

Door middel van High Power Lasertherapie kunnen pezen, banden, gewrichten en spieren worden behandeld. Maar ook slecht helende, chronische wonden herstellen sneller na behandeling met de laser. De invloed van de laser bevordert de genezing. De laser kan in combinatie met andere behandeltechnieken worden ingezet maar ook als losstaande behandeling. Deze behandelmethode is geschikt voor paarden, honden en andere gezelschapsdieren.

Klik hier voor meer informatie


Maak nu een afspraak! Klik hier!

 
error: Content is protected !!