Openingstijden: in overleg
06-27133329
linda@fysio-en-dier.nl

Diensten

Created with Sketch.

Fysio & Dier verzorgt fysiotherapeutische behandelingen bij voornamelijk honden en paarden, maar alle dieren zijn welkom! In onderstaand overzicht staan de diensten die aangeboden worden.

Daarnaast richt Fysio & Dier zich ook op de ruiter. Tijdens de training van een paard heeft de houding en zit en de manier van het geven van hulpen een grote invloed op de bewegingsvrijheid van het paard.

In onderstaand overzicht vindt u een uitleg over de mogelijke diensten. Voor meer informatie of het maken van een afspraak neem contact op.

 

 

Screening

Tijdens de screening wordt er door middel van een vraaggesprek en kort onderzoek gekeken of het dier fysiotherapeutisch behandeld kan worden.

 

Onderzoek na verwijzing dierenarts

Door middel van een uitgebreid onderzoek wordt het probleem van het dier in kaart gebracht. Aan de hand van dit onderzoek kan een behandeling opgesteld worden. Na het onderzoek volgt een behandeling.

 

Preventief onderzoek

Het voorkomen van blessures en optimaal trainen van het dier staat hierbij voorop. Zijn er, nog niet merkbare, stijfheden of blokkades dan komen deze bij het onderzoek naar voren en kunnen ze behandeld worden. Na het onderzoek volgt een behandeling. 

 

Behandeling

De behandeling bestaat uit het behandelen van de gevonden behandelindicaties tijdens het onderzoek. Er wordt ook gekeken naar oefen- en trainingsmogelijkheden voor een optimaal resultaat. Klik hier voor meer informatie. 

 

Ruiter & Paard

Hierbij staat de samenwerking tussen ruiter en paard op de voorgrond. Komen de hulpen van de ruiter goed over? Beperkt de ruiter de bewegingsvrijheid van het paard hij/zij zelf niet in balans zit?

 

Ruiter & balans

Bij het trainen van een paard moet ook de ruiter in conditie en in balans zijn. Tijdens deze training gaan we hier mee aan het werk.

 

 

Maak nu een afspraak!

error: Content is protected !!